Nordea Gründerjakten

I desember besøkte Mia og Unni Silicon Valley, og fikk flere dager med inspirasjon og tid til å reflektere rundt alle mulighetene fremover. Hvis man bare hadde hatt mer tid og ressurser, kunne man ha kommet så langt på kort tid. Samtidig lyste Nordea ut sin konkurranse, Gründerjakten. Og nå er vi i finalen! 

Søknaden var en video til Nordea, der vi fortalte hvorfor akkurat vi skulle bli Nordeagründer. Av 177 deltakere gikk 20 gode kandidater videre til en intervjurunde. Nå er 20 finalister blitt til 10, og vinneren kåres torsdag 25. januar. Vinneren av Gründerjakten får lønn i et helt år, veiledning underveis og skal dele sin reise og erfaringer slik at andre kan bli inspirert og lære. Dragon Minders er eneste bidrag fra Nord-Norge.  

Stor inspirasjon

Det er veldig inspirerende å være en av finalistene. Det viser at det er flere som har tro på oss og produktet vårt. Det er også med på å føre oss nærmere ønsket om å få tid og ressurser til å videreutvikle produktet og selskapet, som var motivasjonen bak påmeldingen. Det å ha handlerom er viktig som gründer, og dette kan Nordea tilby oss dersom vi vinner Gründerjakten.

Det er også interessant og spennende å møte de andre finalistene. Selv om vi har forskjellige idéer og utgangspunkt, så møter vi på mange av de samme utfordringene. Vi setter pris på muligheten til å høre de andre sine gründerhistorier, og ikke minst,  lære av hverandre under en slik prosess. De små bedriftene kan benytte seg av de store bedrifters ressurser, og de store bedriftene kan lære noe av de små raske bedriftene.

Skape engasjement

Ett av kriteriene for å kåre en vinner er evnen til å skape engasjement. Vi har vært gjennom en avstemming der man skulle stemme på sin favoritt. Vi må bare takke for all mobilisering, stemmegiving, og heiarop underveis. Om ikke annet, så vet vi at vi har den beste heiagjengen. Nordlendingene er de aller beste til å mobilisere i avstemminger, så vi har i alle fall fått den aller beste starten på konkurranseuka.

Flere barn kan få hjelp

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra både lærere, foreldre og barn. Vi har blitt veldig glad i Oliver på 8 år som er blitt en superbruker for Dragon Minders, og som ønsker seg en ny verden ute i havet. Men det aller beste med å bli Nordeagründer vil være at flere barn vil få tilgang til et verktøy som sikrer en god start på læringen, uansett hvor mye man kan fra før. Hjem fra Solicon Valley tok vi med oss noen virkelig spennende ideer som vi lover å iverksette dersom vi blir Nordeagründer. Vi gleder oss til fortsettelsen!