Oliver knakk lesekoden med Dragon Minders

For et par år siden fikk vi et bilde av en drage tilsendt, og mange gode innspill til hva dragene finner på i Dragon Minders spillet. Det var spennende for oss å høre om det indre liv i dragekammeret, det måtte et par ekspertøyne til for å se det. Oliver var en av de som hadde fått dette med seg, og siden han var så opptatt av at dragene skulle ha det bra, sendte han oss disse innspillene. Det er vi evig takknemlige for. Uten hans og de andre barnas gode innspill hadde aldri Dragon Minders vært det det er i dag.

Oliver brukte spillet når han trente på leseleksene, og klarte selv å knekke lesekoden. Mamma og pappa var gode støttespillere, og dragene vokste og trivdes. Det er et godt tegn når dragene vokser, det betyr at de har fått mat og kos underveis som barnet lærer. Det er en fin anledning for mamma, pappa, besteforeldre eller pedagoger å få en lærerik og koselig stund sammen med barn som skal ha leselekser.

Å lære og lese er viktig for alle, og det å kunne lese er en forutsetning for å mestre andre fag senere i skoleløpet. Mange foreldre får i disse dager beskjed om å gjøre leksene sammen med barna, og det er lett å bli litt forvirret over hva man som forelder skal gjøre. Hvis leksesituasjonen blir en anstrengt affære med krangling og opplevd stress på hjemmebane, er det greit å få noen konkrete tips til hvordan dette kan bli en mer lystbetont oppgave. Dragon Minders er et dragespill som følger barnas egen utvikling, og som trener barna på bokstaver, bokstavlyder og rimord. I tillegg trenes konsentrasjonen og evnen til å “holde ut” i leksesituasjonen.

Det er i samarbeid med barn som Oliver at dragekammeret og verden dragene lever i er utviklet. Vi har tro på at det som er gøy gjør motivasjonen sterkere, og er barna motiverte trenger ikke vi som foreldre bruke tiden på å få barna til å gjøre leksene. Det oppleves mer verdifullt å kunne bruke tiden på å ha en samtale om hva barnet opplever i spillet. Mange foreldre har kontaktet oss og anbefaler å sitte sammen med barnet og spille spillet de første par gangene. Det er morsomt for oss som foreldre å høre hva barnet har å fortelle fra dragekammeret, for fantasien setter ingen grenser. Vi har tidligere skrevet om Olivers og andre barns tilbakemeldinger her.

Har du lyst å prøve dette hjemme? Appen Dragon Minders finnes i App Store, og en er enkel å ta i bruk. Det kan være greit å sitte sammen med barnet de første gangene, mest for å lese teksten som kommer i starten av spillet. Veldig raskt vil du se at barnet klarer å følge spillet selv, de er veldig intuitive når det gjelder å finne ut hvordan spill fungerer.

Her er fine Oliver for noen år siden